תזונה נכונה עם SLOW-K

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/08/2008 | 14:02 | מאת: פלפלת

אמי (66) עברה ניתוח להסרת קרישי דם בבטן וברגליים. בין השאר התרופות היא מקבלת 3 פעמים ביום 600 מ"ג של SLOW-K . נאמר לנו שצריך לדאוג לתזונה מתאימה בגלל התרופה הזו, אבל פירוט לא קיבלנו. התרופות הנוספות: פמוטידין (40mg בבוקר), איפנוטין (בבוקר, 2 * 100mg), קומדין (3 פעמים בשבוע 7.5 מ"ג ובשאר הימים 5mg בערב), קלציום+D (בבוקר 1). כמובן שהיא דואגת לבדיקת דם בכל שבוע. ב"ה אין לה מחלות או בעיות (למעט כאבי בטן, כנראה בגלל הניתוח). השאלה היא: מה זאת אומרת תזונה מתאימה בעת נטילת SLOW-K ? תודה מראש

12/08/2008 | 18:01 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, בעת השימוש בתכשיר SLOW-K,שהוא בעצם תוסף אשלגן (פוטסיום). יש לצרוך כמות מוגבלת של תחליפי מלח ופירות טריים כמו בננות, היות והם מונים כמות גדולה של אשלגן. יש לדאוג לתזונה מתאימה בעת נטילת לקומדין, שהיא תרופה נוגדת קרישה, ומושפעת מריכוזים משתנים של ויטמין K, לכן יש להימנע משינויים משמעותיים בצריכה היומית של ויטמין זה. חשוב לזכור שויטמין זה נמצא בכמות גדולה במאכלים הבאים: ברוקולי, כרוב נצנים, כרוב, ירקות המכוסים עלים דוגמת תרד וחסה וגם בשאר הירקות הירוקים. בנוסף, יש להימנע משתיית מיץ חמוציות ואלכוהול. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי