Ibufen בגיל השלישי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/12/2020 | 15:23 | מאת: אבי

שלום רב ,אני רואה אזהרות קשות לגבו איבופן וניגזרותיו לגבי מבוגרים בגיל השלישי.אני בן 63 האם הכדור הזה באמת כ"כ מסוכן עד כדי שבנטילה של כדור 1 כל כמה ימים אני מסתכן בכל מה שרשום ?דימומים , ניקוב המעי שבץ מוחי וכד'?אני אדם בריא ועם מעט לחץ דם גבוה. תודה.

12/12/2020 | 15:35 | מאת: אבי

נ.ב הכדור הזה דרוש לי לשם כאבי שלד ושרירים ועמוד שידרה וכד' ומסייע די טוב! .אם אכן מסוכן עבורי ,אודה על המלצה על תחליף יעיל שיעשה את העבודה .תודה .

שלום, טיפול בתרופה זו כן מלווה בתופעות לוואי שלפעמים קשות כולל בעיקר פגיעה כלייתית, עלייה בלחץ דם, וכיב קיבה. ולכן ההמלצה שבגיל שלך להימנע ככל האפשר משימוש בתכשיר זה. יש לדון העם הרופא המטפל לגבי חלופה לטיפול בכאב כולל טרמדול או זלדיאר, ואם מדובר בדלקת אז לשקול תחליף סטרואידלי. במקרה ואין ברירה ויש להמשיך עם הטיול אז יש להקפיד על שתיית מים בכמות מספקת, ואם חל שינוי בלחצי הדם או הרגלי יציאות או מתן שתן יש לפנות לרופא המטפל. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי