שאלה על נטילת וויטמינים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/11/2020 | 11:25 | מאת: שרון

בשאלה קודמת ענית לי על שאלה לגבי נטילת חומצה פולית וויטמין b12 והמלצתך הייתה לא לקחת מבלי לערוך בדיקות. רציתי לשאול, האם ההמלצה לאי לקיחת הוויטמינים נוגעת לשניהם, או חומצה פולית כן ניתן לקחת? לקיחתם יכולה להזיק לי? וכיצד? כי האלטרנטיבה לצערי היא פשוט לא לקחת מכוון שאין בכוונתי לצאת מהבית ולהיבדק. תודה שוב

שלום, שוב חשוב לתקן ויטמינים רק בעת מחסור או אנמיה עם חוסר בויטמין B12 או חומצה פולית, בעוד שמידת המחסור קובעת את המינון היומי שצריך לתת. ולכן כן, ההמלצה לא לקחת (את שניהם) אם אין מחסור או מחלת רקע שמפריעה לספיגה של ויטמין (כגול צליאק).

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי