השפעת כדורים על בנאדם בן 82

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/11/2020 | 17:34 | מאת: עדי באוור

שלום רב, אבי בן 82 ולאחרונה הוא מקבל את התרופות הבאות: mirtazapin ו- ixel. למה מיועדות תרופות אלה? האם יש להן תופעות לוואי? אם כן, מה הן? כמו כן, הוא מקבל cerebokan - למה מיועדת תרופה זו? ומה הם המקרים בהם מטופלים מקבלים אותה? תודה רבה מראש.

שלום, טיפול ב- MIRTAZAPINE הינו לדיכאון, ולכן מומלץ ליטול את התרופה בלילה מכיוון שעוזרת גם בשינה באנשים קשישים, ובנוסף מעלה תיאבון ומשקל ולכן מומלצת באוכלוסיה מבוגרת. לגבי IXEL גם לטיפול בדיכאון - תופעות לוואי עיקריות - עצירות ובחילות, אינסומניה, כאבי ראש, וגלי חום. לגבי cerebokan הינה תרופה לטיפול באלצהיימר ודמנציה, צריך לשים לב לסיכון לדמומים תחת תרופה זו, במיוחד אם האבא מקבל עוד תרופות שמדללות דם כגון אספירין או פלביקס או עוד תרופות אחרות שמעלות סיכון לדמם. רפואה שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי