מינון פרופיל 3 סירופ לילדה בת 7.5

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/11/2020 | 14:52 | מאת: גלית

שלום. בת שלי בת 7.5 מזה חודשיים עם נשירת שיער. רופאת עור ילדים המליצה ליטול ברזל למרות שרמות ברזל והמוגלובין תקינות ,פריטין 35. לפי רופאת ילדים אין צורך ליטול תוסף כי לדבריה אין אנמיה. מה המינון שצריך ליטול לפי העלון מינון למניעת אנמיה זה 1 מג לקג. הילדה שוקלת 22 קג. תודה

שלום, כל טיפה מכילה 2.5 מ"ג ברזל, ולכן המינון לילד הינו 1 מ"ג לק"ג - ולכן אם הילדה שוקלת 22 ק"ג אז המינון 22 מ"ג, וזה שווה ל- 8.8 טיפות שניתן לעגל ל- 9 טיפות של פריפול. רפואה שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי