הפסקה וחזרה לציפרלקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/11/2020 | 22:06 | מאת: אסף

הפסקתי לפני מספר שבועות טיפול בציפרלקס עקב תופעות לוואי שכללו רעב מוגבר והשמנה, עייפות, וירידה בחשק המיני. הנטילה הייתה לצורך טיפול בהפרעות חרדה המלוות בדיכאון. אני חייב לציין שמלבד החשק המיני שהשתפר מאז ההפסקה, העייפות עדיין קיימת וגם לא הצלחתי לרדת במשקל וגם אני מרגיש רעב כמו מקודם. הדבר קצת הפליא אותי, כי ככל הנראה זה בסופו של יום לא תופעות לוואי של הכדור (שתמיד חשבתי שאלה תופעות לוואי כתוצאה מהכדור) אלא משהו שהשתנה בגופי במהלך השנים. מנגד הפרעות החרדה כמעט ולא מורגשות לבינתיים, אך קיימת חוסר מוטביציה ועניין ברמה שאני פשוט לא מסוגל לעבוד ולא יכול להעביר את היום מרוב שאין לי חשק ומוטיבציה לעבוד. על כן שקלתי לחזור לכדור. האם לדעתך במצב כזה מומלץ לחזור לכדור או שייתכן שייקח עוד זמן עד שארגיש טוב יותר? האם יש כדור SSRI אפקטיבי אחר שיכול לעזור עם בעיית ההשמנה והעייפות?

שלום, יש לפנות לרופא פסיכיאטר ליעוץ מסודר. יש לציין שתופעות הלוואי שציינת הינן תופעות לוואי שכיחות תחת טיפול בכל התרופות ממשפחת ה- SSRI - שנחשבת למשפחה עם פחות תופעות לוואי לשאר הקבוצות הפרמקולוגיות. בכל מקרה ניתן לפנות לרופא ולשקול להחזיר מינון במינון מופחת ולנטר את התגובה הקלינית.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי