עירוי פרינג'קט תגובה אלרגית מסוכנת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/09/2020 | 23:03 | מאת: מיכל

שלום, רציתי בבקשה לברר: למה בעירוי ונופר צריך לעשות בדיקת אלרגיה ובפרינג'קט לא עושים את זה? האם פרינג'קט נחשב להרבה יותר בטוח? ואם לא הייתי אלרגית לונופר, האם יש סיכוי גבוה שלא אהיה אלרגית לפרינג'קט? תודה מראש

שלום, פרינג'קט הינו ברזל בצורה כימית/ תרכובת אחרת השונה מ- VENOFER. יש לציין שהסיכוי לרגישות לפרינג'קט הינו נמוך יותר. אין רגישות צולבת מוכחת בין שני התכשירים.

05/07/2022 | 19:48 | מאת: בר

אז היום קיבלתי עירוי פרינג'קט אני לאחר מיני מעקף קיבה בשניה שחיברו לי האחות נכנסה לחדר שלהם לא עברו 2 דקות התחיל לי נימול בפנים ובמיוחד בשפתיים לא הצלחתי לדבר קוצר נשימה קשה , הידיים התנפחו באיזור הזרועות וניהיו אדומות עם גבשושיות ממש רציניות והגרדדד שהיה זה משהו מטורף !!! שטפו לי וריד, קיבלתי זריקת אדרנלין קיבלתי סטרואידים ותוך 10 דקות כבר הייתי באמבולנס בדרך למיון ... מפחדת לחשוב מה היה,קורה אם הייתי מקבלת עוד טיפה שתיים מתה מפחד זקוקה דחוף להעלות את רמת,ההמוגלובין והברזל ומותשת מהמחשבה על איך לעשות את זה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי