קשר בין סולפור ופניצילין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/09/2020 | 20:02 | מאת: סולפה

אני רגישה לפניצילין ! האם סולפור הוא סוג ממשפחת הפניצילין? האם תכשיר או תרופה שמכילים סולפור יגרמו לתופעות לווי בגין רגישותי לפניצילין?

שלום, אין קשר בין שני החומרים מבחינת אלרגיה צולבת ! אבל הדבר החשוב יותר האם אכן את רגישה לפניצילינים ? האם האבחנה שאת רגישה נקבעה ע"י רופא מומחה אלרגיה כן או לא ? רגישות זה לא אומר שאם פעם לקחנו תכשיר והיה נפיחות או אדמומיות או גרד !!! ובחלק מהמצבים רגישות לתרופות עוברת עם הזמן, או שהיא לפעמים לא קשורה לפניצילין עצמו אלא לאחד החומרים הלא פעילים שהיו בתכשיר שנטלת. ולכן חשוב מאוד לקבוע אבחנה של רגישות ע"י רופא אלרגולוג. בריאות שלמה,

07/09/2020 | 11:22 | מאת: סולפה

בתשובה להערתך. אינני יכולה ליטול אוגמנטין, מוקסיפן וכו' כי אני מרגישה מאד לא טוב, חולשות וכו' זה לא עניין של גרד או אדמומית בעור. תודה על תשובתך

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי