תרופות מדללות דם-אינטראקציה עם משכחי כאבים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/09/2020 | 14:59 | מאת: דליה

מי שנוטל פלאוויקס(כפרוטוקול לגילאי 50+ ושאינם לוקחים אספירין בשל בקע סרעפתי),אילו משכחי כאבים יכולים לקחת עם פלאוויקס?קבלתי ארקוקסיה לשיכוח כאבי גב.ארקוקסיה יש בו אלמנט של דילול דם.במה אפשר להחליפו?בינתיים לקחתי רוקסט פלוס.למותר לציין שאני לוקחת גם אסטו 10.זהו.אלו כל התרופות שאני לוקחת.בת 69 ללא כולסטרול,סוכר,לחץ דם

שלום, אין דבר כזה פרוטוקול לגילאי גיל 50 +. רישום מדללי דם לא מסתמך רק על גיל, אלא תלוי בריבוי גורמי סיכון קרדיוסקולרים נופים ! ולכן יש לדון עם הרופא המטפל האם אכן אתה צריך את הפלביקס או שלא ?!!! כי זה לא ניתן לכל חולה מעל גיל 50+ במיוחד שמדובר במדלל דם שיותר חזק מאספירין עם סיכון לתופעות לוואי, ובמיוחד שאתה נוטל ESTO שיכול להגביר את הסיכון לדמם עם פלביקס או שאתה צורך משככי כאבים ממשפחת ה- NSAIDS כגון נירופין או ולטרין שיכולים להגביר את הסיכון לדמם עם פלביקס. ולכן יותר חשוב ממשכי הכאבים זה לבדוק האם אתה צריך באמת את הטיפול בתרופה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי