עייפות בלתי נסבלת ופגיעה בתפקןד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/05/2020 | 11:14 | מאת: רעות

היי, אני נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג (כמעט 4 שבועות) ו1/4 קלונקס x3 ביום (בין חודשיים לשלושה חודשים) אני כל היום סובלת מעייפות נוראית, תחושת ריחוף וניתוק, חוסר ריכוז ובלבול וכן מהתקפי חרדה שבימים האחרונים התעצמו. התחלתי לעבוד בסופר פארם ואני מרגישה שהכדור לפחות הקלונקס גורם לי לפגיעה בעירנות והחשש העיקרי שלי הוא שלא אצליח לקום בבוקר ושאנקר באמצע המשמרת וארגיש רדומה ואעשה טעויות. כיצד ניתן להתגבר על תופעת העייפות? הבנתי שקפאין עלול להגביר חרדות. אני מעוניינת לרדת בהדרגה מהקלונקס וזה גם מה שמתכוונים לעשות איתי במסגרת אשפוז היום שאני מגיעה אליה בימים שאני לא עובדת. אני מאוד חוששת מההשלכות ומתופעות הלוואי של ההפחתה. האם יהיו פחות תופעות גמילה וחרדות ברגע שהציפרלקס יתחיל להשפיע? האם מ4 שבועות של נטילת הכדור מוקדם מידי מכדי לצפות לשינוי? אשמח לעזרה, רעות.

שלום, תרופות מהסוג הנ"ל אינן מראות אפקט פרמקולוגי באופן מידי אלא יקח בין 4-6 שבועות עד שמתחיל לראות אפקט. אכן השילוב של שתי התרופות ביחד יגרום לישנוניות ופגיעה במצב ההכרה, ולכן בשלב הנוכחי (עד לגמילה) ליטול ציפרלקס בלילה לפני השינה. בהמשך יש ליזום תהליך הגמילה מקלונקס ולהתחיל לרדת במינון באופן עדין עד לגמילה. אין דאגה מבחינת תופעות הלוואי ברגע שהגוף מתרגל לירידה במינון והמצב ההכרה והתלונות יורדות אז ההרגשה תהיה יותר טובה. בריאות שלמה,

17/05/2020 | 08:38 | מאת: רעות

באשפוז יום הנחו אותי לקחת את הציפרלקס דווקא בבוקר בטענה שהוא מעורר

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי