אנסטרזול-האם מסוכן לילד בן 12?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

14/01/2020 | 09:46 | מאת: שירה

בני בן ה12.5 מזה כ4 חודשים לוקח הורמון גדילה ובנוסף גם כדור אנסטרזול לעיכוב התפתחות גיל עממות מהיר. מזה כחודשים מתלונן על כאבים באזור עצם הזנב וכן בעורף. הוא מרבה לעשות תנועות לא רצוניות על מנת "לשחרר" את הכאבים. קראתי בתופעות לוואי שיש כאבי שרירים. האם יתכן וזה הקשר? במרפאת פיזיוטרפיה היא מרגישה שיש כמו שרירים תפוסים אצלו האם זה מסוכן הכדור הזה????? עשינו צילום עורף וגב תחתון ויצא תקין

שלום, אכן יש תופעות אלה. myalgia (2% to 6%), neck pain (2% to 5%)

15/01/2020 | 12:54 | מאת: שירה

השאלה היא? האם התופעות הנל מסוכנות או רק זה כאבים וזהו?

15/01/2020 | 12:57 | מאת: שירה

האם אפשר להמשיך עם התרופה כאשר הילד "מסתדר" עם כאבים אלו?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי