הפסקת טיפול תרופתי אירפליי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/11/2019 | 10:35 | מאת: NOT_FOUND

האם מותר להפסיק עם רבע כדור אירפליי שנלקח רק פעם אחת? אתמול בהמלצת הפסיכיאטר ירדתי מכדור ציפרלקס של 10 מג ל5 מג בתוספת רבע כדור אירפליי ולאחר כמה שעות חלה החמרה קשה במצבי עד הגברה של אי שקט ומחשבות אובדניות שגם ככה היו בגלל הציפרלקס וחרדה קשה מבחינה פיזית

13/11/2019 | 13:27 | מאת: NOT_FOUND

בגלל שהתלוננתי על מחשבות אובדניות שהציפרלקס עשה לי הוא הוריד לי ל5 ואני יותר בדיכאון. אבל עכשיו שאני חושבת על זה ל5 מג לא תהיה השפעה על הדיכאון והחרדה, רק מינון של 10 ומעלה מטפל בכך לא יודעת אם המחשבות האובדניות הן כבר מהציפרלקס או מהמצב הנפשי.. באזהרות של התרופה מצויין שעלולה להיות החרפה בדכאון בתחילת הטיפול כדאי להעלות בחזרה ל10?

שלום, בינתיים יש להקפיד על גמילה מציפרלקס לפי ההנחיות שקבלת מהפסיכיאטר. נכון שיתכן שיהיה החמרה בתסמינים אבל יש להמשיך בטטירציה בהורדת מינון , ובנטילה של אירפליי שהינה תרופה יעילה יותר. פחות סביר להניח שהתסמינים נובעים מהפחתת המינון של ציפרקלס כי עדיין לא הספקת לעשות טטרציה ועדיין התרופה נמצאת בגוף. במקרה והחלה הדרדרות במצב עד למצב שיש עוד מחשבות אובדניות יש לפנות לפסיכיאטר בחזרה. בריאות שלמה,

ראה יעוץ קודם

14/11/2019 | 10:24 | מאת: NOT_FOUND

חשוב לי לציין שמ2013 עד 2029 טופלתי בציפרלקס בהצלחה ולא היו שום תופעות כאלה כשהתחלתי בזמנו את הטיפול. ההורדה במינון ייתכן והיא זמנית ונועדה לשם עליה?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי