אנטיהיסטמינים מדור קודם בגיל התבגרות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/07/2019 | 22:27 | מאת: דניאל א

1. האם אורטיקריה כרונית, ונטילת תרופות אנטיהיסטמיניות מהדור הקודם באופן יומי (אוטרקס, אריוס, סינגולר ואהיסטון) כנער בגיל ההתבגרות - עלול להשפיע על תהליך ההתבגרות? למשל על צמיחת זקן, מבנה פנים, רמות טסטוסטרון, חסימת רצפטורים לדי-הידרו טסטוסטרון וכן הלאה...? 2. האם שימוש בפמוטידין ואלרגי'קס באופן יומי יכול לחסום רצפטורים ל dht?

שלום, טיפול בתרופות ממשפחת האנטיהיסטמינים לא אמור להשפיע על תהליכי הבגרות. חשוב לציין שטיפול בתרופות האלה בשילוב עם XOLAIR יש אפקט פרמקולוגי עצום בשליטה על אורטיקריה כרונית.

29/07/2019 | 17:38 | מאת: המשך

מה הכוונה 'אפקט פרמקולוגי' ?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי