נגישות
נגישות

אורמוקס תרופה למחלת גבהים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/07/2019 | 17:00 | מאת: שולה

אני נוסעת בקרוב לקיטו אקוודור שגובהה כ-2800 מטר ומסתבר שיש אנשים שסובלים ממחלת גבהים כשנוחתים שם. כיוון שבעבר הייתי בהר ווגל בסלובניה (רק 1500 מטר) והיו לי שם כאבי ראש ובחילה, אני יוצאת מהנחה שאני רגישה למחלת גבהים. הבעיה שהרופא אמנם נתן לנו מרשם לאורמוקס, אבל אמר שממש לא מומלץ לקחת כי זה מוריד את לחץ הדם. עקרונית מי שסובל מומלץ למעשה לקחת יום לפני ההגעה לגובה. ועכשיו אני בהתלבטות גדולה אם לקחת את הכדור מראש או לא. מה תמליצו? אני בת 63 ובריאה, אין לי שום מחלה כרונית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם מדובר במחלת גבהים והיה תסמינים דומים לפני, אז ניתן ליטול כמו שציינת כדור 125 או 250 מ"ג פעמיים ביום (יום לפני הטיול), ולהמשיך למשך 2-4 ימים מהגעה לגובה. במקרה ויש תופעות לוואי (למרות שפחות סביר שיהיה) ניתן להפסיק את הטיפול ללא בעיה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי