גמילה מלוריוואן במינון נמוך

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/05/2019 | 12:20 | מאת: בתיה

שלום רב, בת 68. נוטלת לוריוואן מזה חודשים ארוכים אך במינון נמוך מאוד: חצי כדור ביום - לפנות בוקר, הנסיבות: כאשר אני מתעוררת משינה ולא מצליחה להירדם, או סתם כאשר לא נרדמת כלל. שאלתי: ברצוני להיגמל מכך? כיצד? לאחרונה ניסיתי להיגמל מהלוריוואן ע"י נטילת חצי הכדור לסירוגין. כלומר יום כן יום לא. מאז - מדי לילה אני נתקפת בחרדות וכאבי גב מוחמרים ואי שקט וחוסר יכולת 'למצוא מקום לרגליים ולידיים במיטה" וכדו'. האם יש סיכוי שזה מהלוריוואן? במינון כה נמוך? ואם כן - איך עלי להיגמל? לציין שלעתים קרובות אני נוטלת גם זאלדיאר לכאבי גב, גם הוא לפנות בוקר. (מכיל כידוע 37.5 מ"ג טרמדול). תודה וברכה חמה בתיה

שלום, קודם כל שילוב של זאלדיאר אשר מכיל טרמדול יחד עם לוריוואן עלול לגרום לדיכוי מערכת עצבים מרכזית וישנוניות. ולכן בכל מקרה יש להיזהר ולהימנע ככל האפשר מהשילוב. לוריוואן זאת תרופה שלא לוקחים לפי צורך, כלומר כאשר אין התוויה מוצדקת לטיפול בתרופה אז אין להשתמש, כי גם להפסיק את הטיפול התרופה צריך משטר טיפול מיוחד. לגבי הגמילה, כן יש להיגמל מהתרופה בהדרגה, כלומר לקחת למשך שבוע חצי כדור, ושבוע לאחר מכן לרדת בחצי עד להפסקה. טרמדול עדיף לקחת לקראת שעת השינה מכיוון שיש לו תכונה שהוא מרדים קצת.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי