תוספות לכדורי-תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/05/2019 | 21:33 | מאת: יצחק

שלום לכם! רציתי לשאול שאלה שדי משגעת אותי. אין כדור שאין בו תוספות לדוגמא: בכדור קלונקס 2מ"ג יש 2מ"ג חומר פעיל(קלונאזפאם) אבל משקל כולל של הכדור הוא 200 מ"ג! אז מה בדיוק ה198מ"ג הנותרים?! כנ"ל מגנזיום... 200מ"ג מגנזיום והכדור כולו שוקל 1.6גרם! אלו 2 כדורים שבדקתי ואני מניח שכולם ככה. -הבנתי שיש חומרים שהם משמשים "חומרי הדבקה" לחומר הפעיל בכדי לאחד את האבקה לכדור, אבל לא הגיוני שכמות החומר המדביק תהיה יותר מכמות החומר המודבק. תודה מראש!:)

שלום, צודקת, הכמות שרשומה על התכשיר מבחוץ הינו כמות החומר הפעיל ללא התייחסות לכמות החומרים הלא פעילים. כלומר אם כתוב על קלוניקס 2 מ"ג אז זה רק חומר פעיל ללא התוספות. חשוב לציין שתפקיד החומרים הלא פעילים הינה על מנת לשמור על יציבות התכשיר לאורך חיי המדף. התהליך הזה של כמות החומר הפעיל ולא פעיל כבר נבדקה בניסויים על בעלי חיים ובני אדם ולאחר מכן לפני אישור התרופה, ולכן מדובר בתהליך ארוך שמהלכו נבדקה השפעת החומר הפעיל בכמות שציינו על התכשיר מבחוץ.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי