דוחי יתושים למריחה על הגוף

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/05/2019 | 01:00 | מאת: דוד

שלום ורד. רציתי לשאול לגבי דוחי יתושים למריחה, כגון סנו די (בצורת רולר) ודומיו. אני עובד בבית, ולכן בלבוש קל. לכן, בחודשי הקיץ החמים אני זקוק למריחה יומית ואפילו עד 3 פעמים של חומרים מסוג זה. כמו כן, בלילה אני ישן עם דוחה יתושים חשמלי. רציתי לשאול באמת ובתמים האם אין בעיה בריאותית עם כמות כל כך גדולה של חומרים נגד יתושים במשך חודשים רבים. אשמח לדעתך המלומדת. קצת מודאג. תודה רבה

שלום, לפי המידע שיש לי וראיתי בספרות לחומר יעילות טובה כנגד מגוון חרקים ופרוקי רגלים מוצצים וטורדניים. החומר הכימי סונתז ע"י משרד במהלך חיפוש של הצבא אחר חומרים דוחים. הוא נמצא בשימוש נרחב משנת (USDA) החקלאות האמריקאי 1957 . ההערכה היא כי מעל 200 מיליון בני אדם משתמשים בחומר מדי שנה. החומר נחשב בטוח לשימוש. מעט המקרים המדווחים על השפעות שליליות, מיוחסים לשימוש בניגוד להוראות, חשיפה לכמויות גדולות מאוד, בליעה או מריחה על אזורי גוף מכוסים. תכשירים המכילים ריכוזים נמוכים ( 15-10% ), מעניקים הגנה למשך שעה עד שעתיים. תכשירים המכילים ריכוזים גבוהים (מעל 30% ), מעניקים הגנה של עד שמונה שעות. עליה בריכוז החומר הפעיל מעל 50% אינה משפרת את משך או יעילות ההגנה. אחד החסרונות הבולטים של תכשירים מכילי דיט, היא התחושה השמנונית והלא נעימה שהם משאירים על העור וריח בולט. בתקופה בהם החומר הפעיל נישא על ידי ליזוזומים. (lipodeet האחרונה החלו לרשום בארה"ב תואריות דיט (ליפודיט תואריות ייחודיות אלה, מונעות ספיגה של החומר הפעיל דרך העור, מקטינות את הסיכון לתופעות לוואי ומשמרות את היעילות לאורך זמן. ולכן כמו שרשום שהתכשיר בטוח, ובעיקר הפורמולציות האחרונות עם פחות ספיגה סיסטמתית, אבל עדיין לא להרבות בצריכה כי ראיתי שיש דיווחים בספרות על התפתחות פרכוסים והפרעות נוירולוגיות. את מבינה שכאן לא מדובר בתרופה ולכן המידע לא מדוייק ב- 100% וכל המידע הינו מדיווחים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי