טופמקס - האם מגביר צרבות?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/04/2019 | 19:44 | מאת: מיכל

שלום רב התחלתילםני שבועיים לקחת טופמקס למניעת מיגרנות. מאז התגברו מאוד הצרבות שלי למרות שאני לוקחת פמוטידין 40 מג. יש קשר? ובנטסף יש מינון נמוך יותר מ 25 מג? אני סובלת מעייפות רבה. האם כדאי לשקול החלפה של הכדור שמשפיע היטב ומפחית מאוד את המיגרנות? תודה!

שלום, בקשר לצרבות, התרופה עלולה לגרום לריפלקס וישטתי והחזרה של תוכן הקיבה כולל חומצה למעלה בוושט אשר גורם לצרבות, אבל באחוזים נמוכים 1-2% gastroesophageal reflux disease (adults: 1% to 2%), אבל מבחינת העייפות, אכן התרופה עלולה לגרום לעייפות באחוזים יותר גבוהים בין 3-15% ממקבלי התרופה. ולכן אם התופעות שלך הופיעו בתחילת הטיפול התרופה ואכן משויכות לתרופה, יש ליידע את הרופא המטפל על מנת לשקול טיפול חילופי.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי