אופטלגין נוזלי / טיפות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/04/2019 | 18:33 | מאת: Jacob

נאמר לי שהתרופה אופטלגין נוזלי מסוכנת. והיא אסורה לשימוש במדינות ה- ocd ואם כן, מדוע לא אוסרים את השימוש בארץ בתרופה זו? שהרי זו תרופה שנמכרת חופשי בארץ.

שלום, אופטלגין הינה תרופה יעילה לשימוש. אחת מתופעות הלוואי הנדירות שבגללן התרופה לא רשומה בחלק מהמדינות הינה דיכוי יצור תאי דם מכל השורות, אבל מדובר בתופעה מאוד נדירה, שבארץ לא ראינו אותה בתדירות שמחייבת הפסקת שימוש. חשוב לציין שאופטלגין הינה תרופה שמשמת זמן רב לטיפול במגוון חולים ואפילו לפעמים בנשים בהריון, ולכן אין צורך בדאגה רבה. כן, יש לשים לב אם בזמן טיפול בתרופה, יש עליה בחום, כיבים בפה אז מצריך בירור התופעה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי