ולריאן עוזר , מדי פעם, להוריד יתר לחץ דם?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/01/2019 | 14:00 | מאת: אילנית

שלום רב, אני לוקחת כל בוקר כדור אווסמואדלט 30 וכדור נורמיטן 25, ולמרות זאת לח"ד סיסטולי שלי כמעט רוב היום ובמיוחד בערב (!) - גבוה, בין 150 ל-165 ולפעמים גם 170 ויותר ואז אני לוקחת אסיול 2 מ"ג. אני רוצה להפסיק לקחת אסיוול וגם לא VABEN. האם עדיף לקחת טיפות ולריאן כשהלחץ דם ממש גבוה ? רופא המשפחה והקרדיולוג לא רוצים להחליף לי כדורים ו כדור נוסף יוריד את הערך הדיאסטולי וזה לא רצוי. כדאי , מדי פעם, לקחת טיפות ולריאן? אני בת 81 ובריאה . אם כן, כמה טיפות לוקחים ? תודה מראש על תשובתכם . אילנית

שלום אילנית, קודם נכון יש להימנע משילוב אסיוואל עם ואבין ולכן עדיף להפסיק אחת לפחות משתי התרופות כי מדובר בכפילות טיפולית. אבל חשוב לציין שהגמילה משתי התרופות מחייבת זהירות מכיוון שיתכן שיתפתח תסמיני גמילה כולל יתר לחץ דם. אני בעד נסיון לאזן לחץ דם דווקא עם תרופות ולא עם תוספים מכיוון שערכי לחץ הדם שאת מציינת ממש גבוהים ומחייבים התערבות פרמקולוגית ע"י תרופות ואיזון מיטבי ללחץ דם.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי