האם מותר להתאמן במכון כושר עם לקיחת אנטיביוטיקה (אתופן) 600 מ"ג?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/12/2018 | 18:01 | מאת: דור

היי אני בן 31 יש לי דלקת בכתף ואני התחלתי לקחת אנטיביוטיקה (אתופן) 600 מ"ג פעם אחת ביום, האם מותר להתאמן אימוני מאמץ (כוח) בזמן לקיחת הכדור? כי למיטב ידעתי בזמן לקיחה הכבד מתאמץ יתר על המידה בגלל הכדורים והדלקת. חשוב לומר שאני לא מתאמן חדש, אני מתאמן כבר 10 שנים במכון כושר. אשמח פעם אחת ולתמיד להבין את הסוגייה הזאת האם זה מותר? האם עדיף לוותר עד לסיום הטיפול (10 ימים) ? תודה, דור

20/12/2018 | 09:13 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום דור, אתופן הינה תרופה נוגדת כאב ונוגדת דלקת שאינה ממשפחת הסטרואידים. לא מדובר באנטיביוטיקה. אם יש דלקת בכתף אז עדיף לקחת את הטיפול ולסיים את ה-10 ימים בלי להתאמן. מנוחה מאוד חשובה להחלמת הדלקת, יותר הגנה על הגידים והכתף ופחות כאבים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי