שילוב תרופות וזמני לקיחה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/11/2018 | 15:42 | מאת: א

שלום, נוטלת 30 מ"ג סימבלטה למעי רגיש, 25 מ"ג נורטילין למעי רגיש, 50 מ"ג נאובלוק לטכיקרדיה. א. האם יכולה להיות התנגשות בין התרופות? ב. איך לחלק את נטילת הכדורים במהלך היום ?

27/11/2018 | 09:12 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, אשמח לעוד פרטים כמו גיל? מה הסיבה של טכיקרדיה? האם הטיפול בנאובלוק הוחל לאחר התחלת נורטילין? א. קיימת התנגשות בין התרופות , אבל אין מניעה מוחלטת לשילוב. ניתן להמשיך בטיפול התרופתי תוך כדי מעקב אחרי לחץ דם, דופק לב, תופעות נוירולוגיות. ב. מה תדירות הנטילה, האם שלושתם את לוקחת פעם אחת ביום? נורטילין מומלץ בערב, סימבלטה תלוי בהשפעתו יש מטופלים שמתלוננים על הפרעות שינה ולכן מומלץ בבוקר ויש אחרים שגורם להם לעייפות וסחרחורות ואז אצלם מומלץ בערב. נאובלוק? האם את לוקחת פעם ביום? מדובר בתכשיר של שחרור מיידי ומומלץ לחלק את המינון לפעמיים ביום , נא להתייעץ עם הרופא המפל?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי