ערבוב כדורים פסיכיאטרים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/10/2018 | 21:07 | מאת: אנה

שלום רב, אבי בן 83 סובל מזה שנים מדיכאון וחדרה, הוא מטופל למעלה משנה במירו אסיוול ונוקטורנו פורטה הוא לוקח את שלושת הכדורים האלה ביחד לפני שינה ורק ככה מצליח להירדם. כמו כן, לפני כחצי שנה התחיל לסבול מסיוטים כל לילה עד כדי כך שלילות שלמים לא ישן כראוי לאחר ייעוץ עם פסיכיאטר ניתן לו הכדור ריספונד 2 מ"ג שאותו לוקח בין שעה לשעה וחצי לפני הכדורים האחרים (שמצוינים כאן) הכדור עזר לסיוטים אבללל מזה כמה חודשים המצב הנפשי שלו הדרדר הוא ממש יושב בוהה בתקרה לא מעוניין לראות טלוויזיה לא לאכול ועכשיו גם בקושי הולך. האם יש קשר בין ההחמרה של ההליכה והמצב לכדורים שלוקח? האם זה בסדר לקחת כ"כ הרבה כדורים יחד למרות שלוקח אותם כבר תקופה ארוכה? ומה מומלץ לעשות אחרת או לשנות? תודה מראש על המענה!

28/10/2018 | 12:44 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום רב, השילוב של כל התרופות הנ"ל אינו מומלץ. יש לפנות לרופא נוירו-גריאטר להערכת מצבו ולשקול שינוי טיפול תרופתי (יש לשקול הפסקת אסיוול , כמובן בהתייעצות עם הרופא, - תרופה עם זמן מחצית חיים ארוך שאינה מומלצת בקשישים) .

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי