מינון מוקטן של מתאזולמיד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/09/2018 | 15:03 | מאת: משה

שלום רב, אני סובל מגלאוקומה פתוחת זווית כ-11 שנים. כיום אני מטופל בטיפות עיניים: אזארגה, גאנפורט ואלפגן-פי. עקב ירידה באפקטיביות של הטיפות לאורך השנים, עברתי ניתוחי לייזר וניתוח מיקרו-פולשני. למרות זאת, לחצי העין נותרו גבוהים (22, 16). בשלב מסוים, רופאיי הוסיפו לטיפול גם טבליות מתאזולמיד (25 מג שלוש פעמים ביום, סהכ 75 מג ליום) , אך תופעות הלוואי כללו חולשה קיצונית שהפריעה לתפקוד השוטף. אשמח לחוות דעתכם: אם אני מעוניין לחזור לקחת את טבליות המתאזולמיד - מה יהיה המינון המומלץ להשגת אפקטיביות במקביל למניעת עייפות קיצונית? האם 25 מג אחת ליומיים הוא מינון סביר? בתודה, משה.

27/09/2018 | 09:17 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, חסר לי עוד מידע רלוונטי כמו גיל, בעיות נוספות כמו בעיות בתפקודי כליה/כבד, האם אתה נוטל טיפול תרופתי קבוע אחר. המינון המקובל בדרך כלל של מתאזולמיד לטיפול בגלאוקומה הינו 50-100 מ"ג2-3 פעמים ביום. תופעות הלוואי הינן אינדוודואליות ויכולות להשתנות מבן אדם אחד לשני. האם הפסקת טיפול על דעת עצמך או בהתייעצות רופא עיניים לאחר תחושת העייפות ?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי