האם זיפרקסה (אולנזפין) מסוכנת?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/08/2018 | 08:49 | מאת: NeedHelp

היי אני מטופל באנורקסיה והפסיכיאטר שמטפל בי רשם לי לקחת חצי כדור של 5 מג של זיפרקסה (אולנזפין). בדקתי באינטרנט על התרופה וראיתי המון תופעות לוואי, שחלקן מאוד קשות (לדוגמה השמנה ועוד דברים מפחידים). שאלתי היא האם המינון גבוה מידיי (אני בן 15) והאם תופעות הלוואי האלה יכולות לקרות לי?

16/08/2018 | 15:32 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

היי, לכל תרופה יש תופעות לוואי, העיקר שהתועלת עולה על הסיכון. תופעות הלוואי הינן אינדיבידואליות ואי אפשר תמיד לצפות מראש איזה תופעות יתרחשו. המינון הינו מקובל לגיל שלך , מדובר במינון נמוך שמתאים לטיפול התחלתי. הרבה בריאות ,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי