מנה מומלצת יומית של ויטמיןB5

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/06/2018 | 18:47 | מאת: רננה

שלום. אני מבקשת לדעת מה המנה המומלצת ללקיחה יומית של ויטמין B5. שוטטתי בגוגל וראיתי בדו"ח ועדה רפואית שהמנה היומית המומלצת היא 5 מ"ג.הקפסולות שנמכרות הן של 250 מ"ג וההמלצה ע"ג האריזה היא לקחת קפסולה אחת. אני תוהה האם אין כאן משום הפרה רצינית של הנחיות רפואיות שעלולה אף לפגוע בבריאות? ואגב, זה נכון לגבי רוב הויטמינים שנמכרים, שאין כל התאמה בין המנה המומלצת על ידי החברות המייצרות לבין המנה המומלצת ע"י הרופאים. אם הצדק איתי, איך שמים לכך סוף? ברור לי שזה משרת את היצרניות. אודה לתשובתכם המלומדה.

01/07/2018 | 07:47 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום באופן כללי בנושא ויטמינים יש להבדיל בין המנה היומית המומלצת של ויטמין כל שהוא (שאפשר גם לקבל דרך תזונה ודייטה נכונה) לבין מצבים של חוסר ויטמין או מצב רפואי המחייב טיפול בוויטמין מסוים ואז המינון יהיה שונה. מבחינת המנה היומית המומלצת של ויטמין B5 לפי UPTODATE: Dietary adequate intake (AI) (IOM 1998): 1 to 6 months: 1.7 mg/day 7 to 12 months: 1.8 mg/day 1 to 3 years: 2 mg/day 4 to 8 years: 3 mg/day 9 to 13 years: 4 mg/day ≥14 years: 5 mg/day Pregnancy: 6 mg/day Lactation: 7 mg/day

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי