זנטקס לתינוק בן 7 שבועות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/10/2017 | 18:33 | מאת: קארין

היי, בני בן 7 שבועות שוקל 5.300 קילו ואובחן עם ריפלוקס וקיבל זנטקס במינון של 1.5 מל פעמיים ביום. האם המינון תקין? הוא וקח את התרופה כבר קרוב לשבועיים ללא כל שיפור. האם צריך לחכות עוד? או שאולי להחליף לתרופה אחרת?

17/10/2017 | 14:12 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

היי, האם התינוק נבדק ע"י גסטרואנטרולוג ילדים? האם התינוק עבר בירור של הסיבה לרופלקס? יש לחזור שוב לרופא ולהודיע לו שאין שיפור. המינון היומי המקובל של זנטק בתינוקות הינו 5-10 מ"ג לקילו ביום. לפי משקל תינוקך המינון שמקבל הינו תקין (בטווח המקובל) החלמה מהירה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי