דפלפט כרונו + ברוטיזולאם ועוד כמה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/12/2015 | 23:39 | מאת: אפרת

שלום, בן זוגי נוטל אספירין 100 מ"ג (פעם ביום) ופלקוויניל 200 פעמיים ביום. לאחרונה, עקב פרכוס טוני קלוני (ראשון בחייו), התווסף לתפריט דפלפט כרונו (500, פעמיים ביום). בנוסף בזמן האחרון הוא נוטל מדי פעם כדור שינה מסוג בונדורמין (ברוטיזולם) 0.25. בעלון של הבונדורמין רשומה אזהרה מפני שימוש יחד עם תרופות נוגדות פרכוס. עם זאת, זו תרופה שרשם לו רופא במחלקה הנוירולוגית בה הוא אושפז עקב ההתקף, ואני רוצה להניח שלא היו רושמים לו שילוב בעייתי. אשמח לדעתכם - האם ישנה בעייתיות בשילוב ומה משמעותה? (תופעות לוואי? חוסר יעילות?) תודה מראש

07/01/2016 | 15:11 | מאת: אפרת

07/01/2016 | 15:12 | מאת: אפרת

שלום, דילגו על שאלתי. אשמח לתשובה... תודה רבה מראש

שלום, לפי העלון של דפלפט וגם של בונדורמין יש להימנע מהשילוב, מכיוון שהשילוב עלול לפגוע בשליטה בפרכוסים, ושימוש בבונדורמין עלול להוריד סף לפרכוסים.

09/01/2016 | 10:25 | מאת: אפרת

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי