מתי צריך לקחת יוטירקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/06/2017 | 21:02 | מאת: רונית

שלום אני לוקחת יוטירקס כבר כמה שנים . לאחרונה נוספו לי עוד כמה תרופות : אקספורג' , פמיד, אליקויס וסטטור . אני נוטלת את היוטירקס בשש בבוקר . לאחר חצי שעה את האקספורג' והפמיד , ולאחר חצי שעה נוספת את האליקוויס 2.5 מ"ג. נאמר לי בבית המרקחת שצריך להמתין 5-6 שעות בין היוטירקס לתרופות האחרות ובמיוחד לשמור על מרחק מהאליקוויס כי היוטירקס עלולה להגביר את ההשפעה של תרופה זו . רציתי לדעת אם התזמון הנוכחי שלי תקין או שמא עליי לשנות אותו . בתודה מראש.

18/06/2017 | 14:54 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, יוטירוקס יש לקחת בבוקר על קיבה ריקה (להפריד שעה ממזון ותרופות אחרות) על מנת לא לפגוע בספיגתו, לאחר מכן ניתן ליטול את שאר התרופות. אין התנגשות בין יוטירקס לבין אליקוויס. יש להמשיך בתזמון הנוכחי שלך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי