נטילת ויטמין בי 12 בזמן הריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/06/2017 | 23:01 | מאת: הילה

שלום, אני בת 25 הריון ראשון עם חוסר בויטמין בי 12 (169). נטלתי במשך כשבועיים עפי הוראת רופא שתי טבליות של סולגר של ויטמין בי 12 ורק אחרי שבועיים שמתי לב שהן מיועדות לנטילה מתחת ללשון ולא לבליעה. האם ההשפעה של הכדורים הופחתה משמעותית בגלל הבליעה ולא צפויה עליה משמעותית בויטמין בדם עקב כך? תודה

18/06/2017 | 14:00 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, יש לקחת מתחת ללשון על מנת להגביר את הספיגה שלו. בבליעת הכדור יש הפחתה משמעותית בספיגה. במידה ויש לך חוסר משמעותי ברמות ויטמין B12 ניתן לקבל זריקה לתוך השריר (טיפול יעיל, אומנם קצת כואב) בהצלחה!

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי