חומציות השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

11/06/2000 | 10:37 | מאת: חמי

לד"ר שלום רב, בבדיקת שתן שנערכה לי נמצא שרמת ה-ph של השתן הינה 5.0 שאלותיי: א. מה גורם לשתן להיות חומצי? ב. האם זה יכול לגרום לצורך במתן שתן מוגבר? ג. מה ניתן לשעות כדי להקטין את רמת החומציות? בתודה מראש, חמי

12/06/2000 | 20:45 | מאת: ד"ר איתי ורדי

מר חמי הנכבד: רמת חומציות גבוה בשתן יכולה להיות כתוצאה ממיעוט שתיה ויצירת שתן מרוכז וגם כתוצאה של ארוחה בשרית או לאחר צום או מאמץ פיזי. מיעוט במתן שתן מלווה לעתים בצריבה במתן שתן. תפוקת שתן נמוכה וחומציות יתר בשתן עלולים לגרום להווצרות אבנים בדרכי השתן. על מנת למנוע תופעות אלו מומלץ לשתות הרבה, כך שהשתן יהיה צלול ובהיר.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר