ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

09/06/2000 | 16:18 | מאת: עדי

אבי, בן 55, סובל מערמונית מוגדלת (שיוצרת לחץ על שלפוחית התן וכפועל יוצא מכך לצורך דחוף בריקונה) ומצריבה בשתן. יש לציין שבבדיקות שתן ודם שערך - נמצא שהכל תקין. כנ"ל ביופסיה בערמונית. יש לציין שבד"כ הוא בריא ומתפקד כרגיל. מהן ההשלכות של ערמונית מוגדלת? האם יש סכנות מסוימות? מהם הגורמים לכך? בתודה מראש, עדי

10/06/2000 | 16:52 | מאת: ד"ר איתי ורדי

למר עדי שלום רב: הסיבה להגדלה שפירה של הערמונית לא ידועה! המחלה מופיעה אצל כ- 50% מהגברים מעל גיל 50! בשליש מהמיקרים האלו יש צורך בניתוח של הערמונית במהלך החיים. בשאר המקרים טיפול תרופתי עוזר מספיק כדי לחסוך ניתוח. התופעות שציינת הן יחסית קלות וכנראה שטיפול תרופתי ישפר מאד את הטלת השתן אצלך. כדאי לציין שהמחלה לא בהכרח מתקדמת עם הגיל. על מנת למנוע הדדרדרות דרוש מעקב של אורולוג פעם בחצי שנה או שנה הכולל בדיקה גופנית, PSA (שהינה בדיקת דם), בדיקות שתן ותיפקודי כליות. בהעדר מעקב מתאים יכולה להוצר לעתים רחוקות חסימה הדרגתית של השלפוחית שעלולה לגרום עד כדי אי ספיקת כליות.

14/06/2000 | 22:23 | מאת: יונתן

בן 53 psa-12 ביופסיה תקינה -פעמיים בהפרש שנה בין הבדיקות. ערמונית לא מוגדלת. אין בעיות מיוחדות במתן שתן. מה עושים?

18/06/2000 | 19:32 | מאת: יונתן

בן 53 psa 12 אין הגדלת ערמונית מתן שתן בינוני פעמיים ביופסיה-תקין מה עושים?

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר