דלקת בערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

08/06/2000 | 10:07 | מאת: נמרוד

שלום רב, אני בחור באמצע שנות השלושים. מזה מספר חודשים אני סובל מתופעה של מתן שתן בתדירות גבוהה ומדי פעם סובל ממיחושים קלים באיזור המפשעה והמותניים. פניתי לאורולוג שערך לי סידרת בדיקות מקיפות - כולל תקופה שבה לקחתי אנטיביוטיקה. בסופו של דבר הוא קבע שאני לא סובל מבעיה מיוחדת וההסבר לבעיה היא כנראה דלקת בערמונית שאופיינית לגברים בגיל שלי ואמורה לחלוף עם הזמן ואין לה פתרון תרופתי ידוע. שאלתי היא כיצד ניתן בכל זאת להקל על תופעת על מתן השתן התכוף? בברכה, נמרוד

10/06/2000 | 16:31 | מאת: ד"ר איתי ורדי

למר נימרוד שלום: על מנת להגיע לאבחנה מדויקת ניתן לבצע בדיקה מיוחדת של ההפרשה מהערמונית. ברוב המקרים הדלקת של הערמונית היא לא כתוצאה מחיידקים. ניתן להקל על התלונות ע"י טיפול בחום מקומי כגון: אמבטיות חמות, בקבוק חם בלילה וכו'. אולם, כדאי לפנות לאורולוג שלך על מנת לאשר את האבחנה הזאת!

11/06/2000 | 10:44 | מאת: נמרוד

לד"ר פז שלום רב, מודה על התיחסותך להודעתי. האורולוג שלי קבע שזו כנראה דלקת בערמונית לאחר שערך לי סדרת בדיקות ושלל אפשרויות אחרות בשל כך שהבדיקות יצאו תקינות והגיל היחסית צעיר שלי (36). שמתי לב שהאורולוג שלי וגם באתרי האינטרנט השונים בנושא לא מייחסים חשיבות לדלקת הערמונית למרות שזו בעיה מטרידה ונמשכת והבנתי שגם נפוצה מאד בקרב אנשים בגילי מדוע חוסר ההתיחסות הנ"ל? בברכה, נמרוד

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר