דלקת בערמונית-יאוש

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

09/11/2008 | 19:13 | מאת: יוסי

ד"ר שלום רב, לפני כשלושה שבועות התחילו לי כאבים בבטן התחתונה בעיקר בצד ימין עם הקרנה לגב תחתון וכן צריבה במתן שתן. עשיתי בדיקת שתן שיצאה תקינה וכן אוטלטראסונד של דרכי השתן והאשכים שסה"כ יצאו תקינות. ביצעתי תרבית זרע ועוד לפני קבלת התשובה התחלתי בהוראת אורולוג טיפול אנטיביוטי באפלודקס פעמיים ביום. לאחר חמישה ימים של אפלודקס התקבלה תשובה כי יש לי סטרפטקוקוס מקבוצה B. מאחר שלא חל שיפור - שינה לי האורולוג את האנטיביוטיקה ולקחתי במשך 10 ימים אוגמנטין פעמיים ביום. הצריבה אכן השתפרה אך במקביל החלו לי כאבים די חזקים בפי הטבעת ובפרינאום מתחת לאשכים ובאשך ימין. שבתי היום מהאורולוג שהסביר לי שכנראה מדובר בדלקת בערמונית ושהאוגמנטין לא עזר ושוב החליף לי אנטיביוטיקה הפעם לאזניל 2 פעמים ביום וכן נרות אביטרן. שיטוט קל באינטרנט מגלה לי כי הנושא לא כ"כ פשוט כמו שחשבתי ושלוקח הרבה זמן עד שיוצאים מזה. האם הפעם האנטיביוטיקה מתאימה וכן נרות האביטרן?. לא בא לי לפתח עמידות לכל סוגי האנטיביוטיקה ללא הועיל. אין לי חום ולדברי האורולוג הוא לא מרגיש במורסה. אני מפחד שמצב הדלקת ידרדר ומאוד אשמח לקבל חוות דעתך באשר לטיפול המומלץ ואיך אפשר לצאת מזה הכי מהר. האמת שאני ממש שבור זה כואב מציק ופוגם באיכות החיים. אנא עזור לי

ומה השאלה?

10/11/2008 | 14:37 | מאת: sody3

האם אני מקבל את הטיפול הנכון הפעם (אזניל וארביטן)? האם יש סיכוי לצאת מהדלקת הזו?

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר