בענין ניתוח וריקוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

23/10/2008 | 22:43 | מאת: שחר

שלום ד"ר לין. לאחר בדיקת זרע שתוצאותיה היו 4 מ"ל ,ריכוז של 8 מיליון למ"ל,תנועתיות 38 %, לאחר 4 שעות 15%,מורפולוגיה 2% תקינים בלבד,נשלחתי ע"י רופא המשפחה לדופלר אשכים שם אובחנה וריקוצלה דרגה 3-4 בשאך שמאל ואשך ימין תקין לגמרי. בדיקות דם הורמנליות תקינות לגמרי. האם היית ממליץ בנתונים כאלה לגשת לניתוח וריקוצלה? האם ניתוח כזה יכול לשפר את מצבי עד לערכי הנורמות של 14% מורפולוגיה תקינה וריכוז של 20 מיליון? או שלפני שמתחילים עם ניתוח היית ממליץ לנסות השבחה והזרעה? האם יש סטטיסטיקה של אחוזי הצלחה בניתוחי וריקוצלה? אודה מאוד על תשובותיך.

אני מעריך שבנתונים שהבאת יש סיכוי טוב לשיפור הנתונים בניתוח - אולי לא לרמה הנורמלית אבל לקרוב לנורמלית

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר