אני חושש שיש לי Cal.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

18/09/2008 | 21:54 | מאת: יואל

יש לי תחושת בעירה בזמן מתן שתן, הרופא שלך אותי למספר בדיקות להל"ן התוצאות CHL.TRACH.PCR.U NEGATIVE URETHRAL-BACT זיהום חיצוני URETHRAL MICR. EPITHELIAL CELL + ERYTHROCYTES 3-4 LEUKOCYTES 2-3 URINE-CULTURE STERILE CULTURE SG 1.01 SG LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 5.50 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL MG/DL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE HSV-IGG TYP.II NEGATIVE TPHA NEGATIVE VDRL NEGATIVE HSV-IGM(I+II) NEGATIVE השאלה המרכזית אני עדיין חושש שיש לי Chlamydia. למרות שהתשובות יצאו שליליות בגלל ששכחתי לציין לרופה שבזמן ביצוע הבדיקות הייתי תחת טיפול אנטיביוטי לגבי משהו שונה (זיהום באצבע הרגל), האטיביוטיקה שהייתי תחתיה הוא Cephalexin (ידוע גם בשמו המסחרי כ"צפורל"). השאלה האם יש מצב בגלל שבזמן ביצוע הבדיקות הייתי תחת השפעת אנטיביוטיקה זה יכל להחזיר לי תשובה שלילית? (הרופא לא ידע להגיד לי תשובה בנושא). למרות שה Cephalexin הוא ממשפחת ה Beta-Lactam שלא ממש יכול להשמיד את ה Chal. וצריך טיפול שיודע לטפל בבקטריות מסוג Gram-Negative האם עדיין זה יכל לשבש את תוצאות הבדיקה?

פתרון לשאלה שלך היא הפסקת האנטיביוטיקה לתקופת 4-5 ימים וביצוע בדיקות דם ושתן חדשות

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר