שאלה חוזרת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

24/08/2008 | 09:52 | מאת: ד

שלום, שאלתי היא בנוגע לאבנים בכליות ובדרכי השתן אצל גבר. אם מחליטים להוציא את האבנים שבדרכי השתן דרך השופכה, תחת איזה מכשיר עושים זאת, הכוונה היא איך עוקבים אחר האבנים (אולטראסאונד, CT, רנטגן וכו'). מה עדיף? כאשר מחליטים לרסק אבן בכליה – איך עושים זאת ובאיזה אמצעים (עם איזה מכשיר) עוקבים אחר הנעשה? תודה על התשובה

לשיטה הזו קוראים אורטרוסקופיה ( תסתכל באתרים) והיא קיימת באמת בצורות שונות של ריסוק לייזר או מכשור קר

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר