שאלה מטרידה...

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

16/08/2008 | 03:36 | מאת: רן

שאלה לד"ר היקר.. לפני כשנה ביצעתי בדיקה אצל רופא והתגלה כי יש לי וריקוצלה דרגה 2 . לא ביצעתי ספירת זרע ו\ או ניתוח כי נאמר לי ( עד כמה שהבנתי ) כי זה לא חובה. כרגע שמעתי על מספר אנשים שעשו ניתוח ואמרו לי שהרופא אמר להם זה דחוף! אחרת יש סכנה לפריון בעתיד שיהיה צורך וחייב לבצע את זה מיד!. האם זה דחוף!? אני לא חש בכאב או איזה שהיא הפרעה בגלל זה ... זה פשוט לא הטריד אותי. האם חייבים? האם קיים נזק מתגבר ככל שעובר הזמן?!?!? האם זה חובה? או ש אפשר לבצע את זה כמו " שנגיע לגשר נעבור אותו ..? " או שזה מסוכן איך שהוא ואחר כך יהיה מאוחר? וקצת אם אפשר מה זה?! תודה תודה , על תשובה בכל עת , למרות שזה דחוף ומפריע לי ( לדעת ) ... שים לב לשעה שאני שואל אותך..... תודה רבה. מחכה

טוב אז ככה בוריקוצלה שום דבר בגיל הזה לא דחוף ואפשר לעשות את הניתוח בסמוך או לאחר החתונה - תלוי כמה אתה דתי בכל מקרה לא עושים את הניתוח ללא בדיקת זרע אלא אם אתה בגיל הילדות ויש חשש לפגיעה בגודל האשך

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר