מתן שתן תדיר מאוד

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

11/08/2008 | 15:24 | מאת: אלונה

אני אמא לילדה בת 3+3ח ולתינוקת בת חצי שנה לפני שמונה חודשים שמנו לב שהיא משתינה כל חצי שעה וזה לא מלווה בשתיה מרובה עשינו משטח גרון בדיקת שתן גלוקוז בצום הכל היה תקין כתוצאה מכך רופא ילדין אמר שזה כנראה התנהגותי אח''כ תופעה נעלמה מעצמה לאחר חצי שנה שוב היא התחילה להשתין כל רבע שעה וזה כבר נמשך כחודשיים. אני רוצה לציין שכאשר היא משתינה לאחר שכבר השתינה ורוקנה שלפוחית, יוצאת לה טיפה אחת וגם זה במאמץ חשבנו שהיא עושה את זה משעמום כי היא עוד בבית איתי אבל שמנו לב שכאשר אנו בגן משחקים והיא עסוקה מאוד בעיסוקים שלה עדיין היא מבקשת להשתין הרבה אבל לא בתדירות כמו בבית פנינו לרופא ילדים שוב הוא שאל אותנו אם היא מרבה לשטוף ידיים, עניתי לו שזה קורה לעתים רחוקות והוא עדיין הסיק שמדובר בתנהגות כזו. יש לציין שהיא גם מרבה לאחרונה להחליף בגדים האמת שגם אני מתחילה לחשוב שזה התנהגותי אבל בעייה כשאנו מזכירים לה שהיא כבר השתינה היא ממש בוכה ואומרת שיש לה פיפי. הרופא נתן הפנייה לניורולוג למרות שציין שהוא חושב שמדובר בהתנהגות אובססיבית מה לפי דעתך יש לעשות ? האם אכן נראה לך שמדובר בבעיה ניורולוגית (שלפוחית רגיזה), אני רוצה לציין שבלילה היא מחזיקה שתן וקמה להשתין בבוקר לאחר שנת לילה

לפני שאני הייתי שם כותרת התנהגותית הייתי רוצה לראות בדיקת הדמייה - אולטרסאונד כליות ודרכי שתן וכן תרבית שתן

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר