כאבים והיתכווצויות בגב תחתון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

08/08/2008 | 18:03 | מאת: אמיתי

שלום רב, לפני מספר ימים תקף אותי כאב עז בגב תחתון מלווה בהקרנות לצדדים וצריבה בדרכי השתן. עקב היסטוריה של אבנים / גרגרים בכליות מלפני מספר שנים סברתי כי גם הפעם מדובר במקרה דומה. התחלתי לשתות הרבה מים וקיוויתי לטוב. בעקבות התגברות הכאב פניתי ביום חמישי בבוקר לרופא המשפחה אשר טען לאחר בדיקת שתן בסטיק כי אין לי שום דבר בדרכי השתן כי הבעיה היא אורטופדית. טופלתי בזריקת וולטרן שלא עזרה ובמשכחי כאבים. את הלילה של חמישי שישי לא ישנתי כלל כולי מתפתל מכאבים כולל התכווצויות חזקות בגב תחתון. היום בבוקר יום שישי פניתי שוב לרופא משפחה אחר אשר שוב טען כי הבעיה אינה בדרכי השתן והיא בעיה אורטופדית בלבד. לבקשתי הוחלפו תרופות משכחי הכאבים וקיבלתי גם הפניה למוקד של מכבי. במוקד נבדקתי ע"י אחות וע"י אורטופד. האוטופד טוען כי אין לי שום בעיה אוטופדית ... הרופא הכללי במוקד בדק אותי עשינו צילום ובדיקת שתן. מפיענוח הממצאים טוען הרופא כי לא התגלה שום ממצאים המעידים על בעיה כל שהיא בדרכי השתן וכי אינו יודע מה בעיה זיהום , אבנים , כיווץ שרירים או כל דבר אחר. קיבלתי הפניה לחדר מיון למקרה שהמצב יחמיר והפניה למכון אולטאסאונד לצילום דרכי שתן. הרופא המליץ להמשיך במשכחי כאבים וצייד אותי במכתב שחרור לרופא המשפחה למעקב. כמו כן טוען הרופא בתחלס לא משנה מה יש לי מה שחשוב לטפל בכדורים בכאבים. מה שאותי מטריד בגדול זה שאף רופא לא יודע לומר מה יש לי הכל השערות וגם הטיפול הוא בסימפטומים ולא בבעיה. אשמח לשמוע דעה נוספת והמלצות להמשך בדיקות ומעקב. שבת שלום אמיתי

מכל התיאור הזה - היכן בדיקות ההדמייה? CT פרוטוקול אבנים?

09/08/2008 | 23:40 | מאת: אמיתי

ד"ר רן לין שלום, ראשית תודה שנית האבחנות הנ"ל בוצעו על סמך בדיקת שתן וצילום רנטגן במוקד של מכבי ברמת השרון. לגבי אולטראסונד דרכי שתן קיבלתי הפניה והבדיקה אכן תערך בשבוע הבא . שבוע טוב ושוב תודה. בנתיים אני סובל מכאבים. אמיתי

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר