מודאגת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

25/07/2008 | 13:31 | מאת: א

אבא שלי עשה אולטראסאונד כליות ודרכי שתן, וזו התשובה שקיבל: שתי הכליות במיקום, צורה, מנח, גודל ומרקם תקינים. בכליה הימנית - גודש קל של המערכת המאספת ויש רושם של מוקד הדי זעיר באחד מהגביעים החשוד לאבן. בקוטב העיליון של הכליה החמנית נסרקה ציסטה בקוטר כ1.5 ס"מ. שלפוחית השתן בעלת דופן סדיר, מתרוקנת היטב. ערמונית בעלת משקל כ-30 גרם. לסיכום: בכליה הימנית - גודש קל של המערכת המאספת וספק לאבן בגביע. הרופא יוכל לקבל אותו עוד כשבוע וחצי-שבועיים ואני מאוד מודאגת... מה אומרות הבדיקות האלה? ומה זה אומר ציסטה? האם זה מסוכן? מה זה אומר אבן בגביע? איזה טיפול הוא צריך לקבל?

יסטה זה שטויות במיץ עגבניות ואפשר לחיות עם זה עד 120 אפילו אם הציסטה גדולה - כל עוד אינ מסובכת ולכן - יש צורך רק במעקב בלבד

28/07/2008 | 19:41 | מאת: סטודנט

...בקשר למוקד שנראה כאבן,הייתי ממליץ לפנות לאורולוג לטובת המשך הבירור. בברכה

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר