PUV???

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

18/06/2008 | 21:11 | מאת: אורית

שלום רב, סיפרתי כאן בעבר על הבעייה שהייתה לי, וכעת המצב החמיר ואני אובדת עצות. אני בשבוע 22+4 בסקירה מוקדמת בשבוע 15התגלתה שלפוחית מוגדלת עם חשש ל-PUV. מאז ועד היום עשיתי בדיקות US ובתחילה נראה שיפור אך נצפו אגני כליה מורחבים (4.7 מ"מ) בשבוע 20 נצפתה החמרה, כליות אקוגניות ואגני כליה דו"צ עדיין מורחבים. בשבוע 22+2 נצפה מיעוט יחסי של מי שפיר (61 AFI) והרופא כתב שללא ספק הידרדרות מהפעם הקודמת בעיקר בירידה בכמות מי שפיר אך גם באקוגניות יתר של הכליות. נצפו שופכנים מורחבים עד 3.6 מ"מ (האם ייתכן שההרחבה ירדה????). וכן נראה כיס שתן בבירור עם מוצא אורטרה מוצר ("חור מנעול"). הרופא המליץ על הפסקת הריון. הרופא המליץ לי ללכת לקבל חוו"ד נוספת וכך עשיתי היום. הרופא הנוסף אמר שכמות המי שפיר תקינה (9 ס"מ AFI). אגן כליה שמאל 4.3 מ"מ ואגן כליה ימין 3.3 מ"מ, רושם לשלפוחית מעט מוגדלת גודל 15*15*24 מ"מ. סימן "חור מנעול" בספק. ראש במבנה דוליכוציפאלי יתכן משני לכמות מי השפיר. שאלותיי: 1) מה לעשות, האם לבצע הפסקת הריון כפי שהמליץ לי הרופא הראשון (יצויין כי הוא נחשב למומחה בתחום)? 2) הרופא השני התפלא שממליצים על הפסקת הריון בגלל PUV. אני הבנתי מאורולוג ילדים שהתייעצתי איתו שPUV מוביל לאי ספיקה כלייתית ולכן האורולוג אמר שאם יש מיעוט מי שפיר אז יש להפסיק את ההריון, האם יכול להיוולד ילד עם PUV (שנצפה כנראה החל משבוע 15) ללא פגיעה משמעותית בכליות? 3) עד מתי אני יכולה לחכות? מתי כבר אסור לבצע הפסקת הריון על פי החוק? 4) איך ייתכן שההרחבה של אגני הכליה ו/או השופכנים לא גדלה? אודה לכם מאוד מאוד אם תענו על כל ארבעת שאלותיי כיוון שאני מאוד מתלבטת וההחלטה קשה עלינו מאוד. תודה, אורית

אני בכלל לא מתכונן לתת המלצה לה]פסדקת הריון ככה באינטרנט בהחלט מסכים עם האורולוג ילדים שאם אין נזק איום ונורא לכליות כבר עכשיו אפשר למשוך את ההריון ולבצע את הניתוח במקרים קיצטוניים אפשר להציל את הכליות גם תוך הריון

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר