רפלוקס כתוצאה מחסימה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

18/06/2008 | 14:47 | מאת: אמיר

שלום ד"ר אני אבא לילד בן 11 חודשים אשר נולד עם רפלוקס כתוצאה מחסימה /שסתום לא תקין. הילד נותח בגיל 8 ימים ימים והחסימה הוסרה,ע"י התערבות כירורגית צריבה בהרדמה מלאה, הילד מטופל באנטיביוטיקה כטיפול מונע עד גיל שנה. בגיל 3 חודשים הילד עבר בדיקת מיפוי כליות- התוצאה תקינה. בגיל 7 חודשים הילד עבר אולטרא סאונד כליות ודרכי שתן -התוצאה תקינה. הילד שותה כמו שצריך ובנוסף הוא עושה שתן יפה בקשת והחיתול שלו ספוג. בנוסף הילד ללא זיהום בשתן מאז שעבר את הניתוח. לפי נסיונך המקצועי האם לאור תוצאות הבדיקות החיוביות וההתערבות הכירורגית שהילד עבר,האם זה מעיד על מגמה מסויימת שהרפלקוס עבר? אני יודע שאין חלופה לבדיקת הציסטוגרפיה אותה הילד אמור לעבור בעוד חודשיים. בברכה

לאו דווקא מעיד שהכל סודר אבל אם אין זיהומים והילד גדל - זה כבר מצויין

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר