משמעות להבדלים בין בדיקת CT לצסטטקופיה?!

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

17/06/2008 | 15:42 | מאת: אלי--------------

אני 52.בעקבות המטלוגיה די חד פעמית ללא כאבים. עשיתי CT אורוגרפיה כליות ושתן עם חומר ניגוד ללא ממצאים. היום עשיתי צסקופיה והאורלוג מסר לי שדי מייד לאחר הכניסה לשלפוחית ,השתלשלה לה רקמה מאזור לא ברור למעלה /מהצד (מגבלת זוית הראיה). 1.האם יתכן שזה עדיין שלב קל "1" למרות שזה לא נשמע ממש שיטחי? 2.האם יתכן שלא ממאיר כלל? 3.האם העובדה שלא נצפה קודם ב CT -מועדדת? או שזה מיקרי ואפשרי? 4.האם הסרטן יכול להיות תגובה לעבודה במפעל צבע לפני כ 37 שנה?! או/ו לסיגריות שהפסקנו לעשן לפני 20 שנה?! הערמונית נמצאה גדולה מאד . זה אומר משהו? בדיקה SPA הראתה די תקינות מ0.90 ל 1.5 תוך חצי שנה...

לערמונית אין קשר\ לגבי הממצא של האורולוג - ממש רק הוא יודע מה הוא ראה - ואשמח לקרוא את התיאור המדוייק כדי להתייחס

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר