האם צריך טיפול כימוטרפי?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

11/06/2008 | 15:31 | מאת: אייל

עברתי בחודש שעבר ניתוח באשך השמאלי בשל גידול , תהליך תופס מקום עם AFP.לפני הניתוח עברתי צילומי CT חזה בטן כולל בדיקות דם .בצילומי בCT נצפו שתי בלוטות נימפה בגודל 0.7X1 כל אחת בגודל גבולי.לאחר הניתוח אמרו לי לפי תשובה הפתלוגית נדע אם צריך טיפול או לא. אחרי חודש אמרו לי שאין ולא שנארו לי תאים סרטניים בגוף אבל מומלץ על טיפול כימוטרפי בגלל שנצפו שתי בלוטות בגודל גבולי ושיש להם חשד שאולי זה גרם לכך. אמרו לי גם שאחרי 9 שבועות של טיפולים יעשו לי שוב צילום CT ואם לא ירדו הבלוטות אני אצטרך לעבור שוב ניתוח להוציא אותם. השאלה שלי האם אני באמת צריך לעבור תטיפול הזה או שלהיות במעקב קודם האם באת זה גרם לבלוטות לימפה לגדול קצת או שזה היה גם לפני הניתוח אולי הרופאים לא אמרו לי . אחרי הניתוח עשיתי שוב בדיקות דם והם היו בסדר גמור. אני רוצה תשובה לא אולי ולא מומלץ ולא שיש לנו חדש רק בגלל זה צריך לעשות טיפול רוצה תשובה סופית ואמיתית. תודה. אייל

מאחר ובדיקות הדם שלך תקינות וזה רק בלוטת הלימפה - עוקבים אחרי גדילתה. ההחלטה על הטיפול הכמוטרפי או הניתוחי - היא הגחלטה שמתבססת על הממצא הרנטגני והחלטת הרנטגנולוג שמדובר אכן בבלוטה שייתכן ונגועה בסרטן

14/06/2008 | 14:57 | מאת: אייל

אז מה צריך לעשות כרגע להתחיל בטיפול או שלפני הטיפול לשעות צילום CT ולראות אם צריך או לעקוב אחרי זה?

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר