הרפס

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

30/08/2000 | 03:58 | מאת: אורן

שלום רב, לפני כחודש אובחן לי הרפס באיבר המין על-ידי רופא עור. שאלתי היא האם אצטרך כל חיי לקיים יחסי מין עם קונדום על-מנת לא להדביק את בנות זוגי, והאם מין אוראלי אסור אף הוא (בשל חשש להדבקה פה-איבר המין)? האם זה עונש לכל החיים ???

31/08/2000 | 01:38 | מאת: ד"ר איתי ורדי

הרפס הוא וירוס היושב בשורשי העצבים ונע עימם מידי פעם לעור - בדרך כלל בתקופה של חיסוניות ירודה כמו זיהום ויראלי אחר. קיימת גם הפרשה ללא פצעים על פני העור ולפיכך מתאפשרת הדבקת בני זוג. הדבקה עשויה להיות גם בקיום יחסים אורליים אם כי אחוז גבוה מהאוכלוסיה נושא הרפס בפה המגן מפני הדבקה. אין ספק שכשקיימים פצעים יש להמנע מקיום יחסים ללא קונדום עקב סיכוי גבוה מאוד להדבקה. כאשר קיים בן זוג קבוע יש ליידעו על האפשרות גם אם מקיימים יחסים ללא קונדום כאשר אין פצעים - חשוב ביותר לנשים בהריון - יש לוודא שאינן מפרישות בתעלת הלידה שכן גורם למחלה קשה בילוד אם לא מודעים לאפשרות.

03/01/2001 | 13:54 | מאת: יעל

ד"ר ורדי שלום, לפני מספר חודשים גילו כי אמי חולה בהרפס וגינלי. שאלתי היא האם בני הבית עלולים להידבק ממנה והאם דרך ההדבקה היחידה היא בקיום יחסי מין.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר