עצירת מתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

24/08/2000 | 08:56 | מאת: שלומית

שלום, מזה כמה שעות על אף תחושת הצורך לשתן, אין ביכולתי להשתין, שתיתי כמה כוסות מים ואין כל שינוי, התחושה לצורך ישנה אך לא בכל החוזק של "התאפקות" האם אוכל לקבל תשובה מהירה, כמובן שאם הדבר לא יישתנה תוך שעה שעתיים אגש לרופא. ובכל זאת אבקש התייחסותכם()) )זו הפעם הראשונה שאני נתקלת בתופעה( בתודה, שלומית.

24/08/2000 | 09:54 | מאת: ד"ר איתי ורדי

המינוח הנכון הוא אצירת שתן. בנשים צעירות מצריך ברור דלקת או בעיה עצבית.בנשים מבוגרות יכול להגרם עקב רחם מוגדל הלוחץ על צואר הכיס. במידה ולא תצליחי לתת שתן פני למיון - יוכנס קטטר ותיבדק השארית . במידה וגבוהה מ300-400 סמק תופני לברור

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר