נכות נפשית

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

09/08/2007 | 01:42 | מאת: אני

שלוםרב, אני כבת 42 גרושה+1 לאחר שנים ארוכות של דיכאון ,חרדות ואיבחון כבעלת הפרעת אישיות תלותית ומניעתית המליצה לי הפסיכאטרית מבריאות הנפש להגיש בקשה לקיצבת נכות מביטוח לאומי, ברצוני לציין שבשנים אלו גם היה ניסיון לשיקום תעסוקתי שלא הצליח,וזה מספר רב של שנים אני ללא תעסוקה בגלל חוסר אפשרות להתרגל למסגרות (מהסיבות הנ"ל) לאורך השנים הטיפול שלי מעבר לתרופות כולל גם פגישות שבועיות עם עובדת סוציאלית (שהיא גם מטפלת פסיכולוגית) כדי לעודד אותי לצאת לעצמאות אך ללא הצלחה, ברצוני לציין שגם העובדת הסוציאלית בעבר הציעה את הפניה לביטוח הלאומי אך אני די מתבישת בזה,וגם יודעת שחיצונית גם במראה וגם בהתנהגות לא רואים עלי שום סימן שמראה את עומק הבעיה , מצד שני אני בבעיה כלכלית קשה שרק מחריפה את מצבי הנפשי, האם יש אפשרות שבביטוח לאומי יתיחסו ברצינות לבקשה למרות שלא הייתי מאושפזת ואני לא מוגדרת כפסיכוטית

09/08/2007 | 09:34 | מאת: איילת לבנון

נכות על בסיס נפשי יכולה להקנות קצבת נכות. עליך להמציא חומר רפואי בעיקר מפסיכיאטר וניתן להוסיף חומר תומך מפסיכילוגית או עובדת סוציאלית, המסבירים את חומרת מצבך

25/08/2007 | 17:01 | מאת: רות

אני עקב המלחמה האחרונה נכנסתי לחרדות פחדים שלא היו לי לפני זה עקב זאת אושפזתי באשפוז מלא במחלקה הפסיכיאטרית ואחרי זה אשפוז יום ברצוני לדעת אני הגשתי לנפגעי פעולות איבה בהמצלת הפסיכיאטרית שלי והם קבעו לי 22 אחוזיםלחצי שנה ועקב החרדות עכשיו יש לי לחץ דם מאוד גבוה שמטופלת בכדוריםא. איך מעררים על החלטת ועד ערר של מלל ומה עושים בקשר ללחץ דם הגבוה

28/11/2007 | 01:17 | מאת: מאור

שלום רציתי לברר היום אני בן 19 היה לי נסיון היתאבדות שהייתי בן 16 מאז אני לא מצליח לעבוד ולוקחי כדורי דיכאון יצאתי מהצבא דרך קבן ואני מרגיש שבאמת אני לא מסוגל לעבוד השאלה שלי עם יש טעם בכלל לפות לביטוח לאומי לגבי נכות?

26/01/2009 | 11:03 | מאת: ויצמן עמליה

אני סובלת מזה תשע שנים מאו סי די לפני כשנה קיבלתי 65 אחוזי נכות זמני וכעת בוועדה הנוכחית קיבלתי 37 אחוזי נכות וזאת על רקע של החמרת מצב עם חוות דעת של פסיכיאטר הגשתי וועדת עירעור ואני מחכה לתשובה האם יש סיכוי לקבל קצבה שוב

מנהל פורום זכויות רפואיות