קריטריונים לנכות נפשית בביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

25/11/2013 | 00:17 | מאת: שלמה

שלום , אני סובל מהפרעה טורדנית כפייתית - OCD ומהפרעת אישיות טורדנית כפייתית - OCPD חושב כעת לפנות לבטוח לאומי ויש לי שתי שאלות , אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות . א. האם מקבלים קצבה על הפרעת אישיות (OCPD מוכרת כהפרעת אישיות ולא כהפרעה נפשית) ב. לפי הקריטריונים של בט"ל רק מי שנוטל תרופות זכאי להכרה בנכות נפשית . העניין הוא שאני נטלתי במשך שנים הרבה סוגים ותערובות אבל בהוראת הרופא לאחר שאלו לא הועילו כלל למצבי הפסקתי. האם מבחינת בט"ל זה נחשב ? אני מודה לכם מראש

שלום, אחת ההוכחות למצב נפשי מורכב והפרעות אישיות הינה לקיחת תרופות. אם אתה אינך מאושפז, אינך לוקח תרופות ומתפקד בחיי היום יום, סביר שתקבל נכות אך היא תהיה נמוכה. בריאות,

מנהל פורום זכויות רפואיות