פינוי אמבולנס - דרישת תשלום

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

07/11/2013 | 17:09 | מאת: ניסן

שלום רב. הנני מתמחה במשרד עו"ד מזה כחמישה חודשים. לפני כחודש בערך התעלפתי במשרד עקב חולשה וחוסר נוזלים בגוף. (המקרה ארע בדיוק יום לאחר צום יום כיפור). מנהל המשרד והעו"ד המעסיק אותי הזמין אמבולנס אשר הגיע כעבור דק' אחדות. הפרמדיקים שהגיעו לאירוע בדקו אותי וראו שהכל בסדר עימי וכי אין צורך להתפנות לבית החולים. הם שאלו אותי האם בכל זאת אני מעוניין להתפנות ועניתי בשלילה. לעומת זאת מנהל המשרד, העו"ד אשר מעסיק אותי, אמר בשום פנים ואופן לא וכי הוא דואג לשלומי והוא מתעקש שאני אתפנה לבית החולים. בלית ברירה התפנתי, ואפילו לא בדקו אותי בחדר המיון כי הכל היה בסדר והיה שם עומס רב. העדפתי שהרופאים יטפלו באנשים שבאמת זקוקים לעזרה ולא לי, כאשר רק חסר טיפה נוזלים בגוף. לא התאשפזתי בסופו של דבר. הגיע לי דרישה לתשלום הביתה כעבור זמן מה. 739 ש"ח ליתר דיוק. התקשרתי לקופ"ח בה הנני חבר ונאמר לי כי בגלל שלא התאשפזתי אינני זכאי להחזר או להשתתפות מטעם הקופה. בנוסף שאלו אותי האם זאת תאונת עבודה ולא ידעתי כיצד להשיב. האם זו תאונת עבודה? כשבאתי למעביד בטענה שישלם על כך הוא אמר לי שהוא לא מוכן ושזה לא אשמתו. הנני באמת מודה למעביד שדאג לשלומי אך אם אני התעקשתי לא להתפנות אז כנראה שאני יודע ומבין כיצד אני מרגיש. התפנתי רק בגללו. עכשיו עליי לשלם את דרישת התשלום של מד"א!! מה עליי לעשות? מה החוק אומר בנוגע לסיטואציה הנ"ל?? הנני מתבייש להודות שלמדתי משפטים ואינני יודע מה עליי לעשות במצב הנ"ל. תודה רבה לעוזרים, ניסן.

שלום, כאדם מבוגר, ולפי דבריך בשליטה ולא חסר הכרה, יכולת לעמוד על שלך ולא להתפנות. דרישת מד"א מעוגנת בחוק. אין זו תאונת עבודה מאחר ואינה קשורה לעבודתך אלא לצום יום הכיפורים. אם זו היתה תאונת עבודה ביטוח לאומי היה מכסה את האמבולנס. בריאות,

מנהל פורום זכויות רפואיות